lauantai 13. toukokuuta 2017

Tulostusohjeet ja 5 erilaista plannertarra-arkkia osa 3.

Heips taas, viime viikonloppuna kevätsiivous vei mennessään, enkä ehtinyt koneen äärelle uutta tarra-arkkia työstämään, mutta ei hätää sillä tänään laitan jakoon peräti 5 erilaista arkkia!

Muutamilla on ollut yhä tulostusvaikeuksia, joten ajattelin tähän koostaa ohjeen, jolla itse saan tulostettua arkit oikean kokoisina, värisinä, sekä ilman vesileimaa. Tulostaminen voi olla vaikeaa, varsinkin kun ei välttämättä ymmärrä ohjelmien päälle, tai yksinkertaisesti edes jonkin valikon tarkoitusta. Been there, done that!
En siis ole mikään pro, mutta jokunen riisi tulostuspaperia on tullut tuhlattua oikeiden asetusten etsinnässä.Toivottavasti näistä ohjeista olisi apua.

TULOSTUSOHJEET: 

Avattuasi blogissa olevan linkin, avautuu esikatselunäkymä. Klikkaa tulostimen vieressä olevaa nuoli-ikonia, joka lataa tiedoston koneellesi.Mozilla Firefox -selaimen valikkoriviltä löytyy tuollaiset viivat, jonka alta löytyy lataukset-kohta. Google Chrome -selaimella on vastaavasti pisteet ja downloads-kohta.


Tämän jälkeen avautuu ikkuna selaimen latauksista. Valitse tiedosto ja klikkaa  hiiren oikealla painikkeella tiedoston päällä, jolloin avautuu pieni pudotusvalikko, josta valitset Avaa tallennuskansio.

 
Tiedosto aukeaa tietokoneesi Ladatut tiedostot -kansiossa. Valitse tiedosto uudelleen ja klikkaa hiiren oikealla pudotusvalikko jälleen auki. Vie hiiri Avaa sovelluksessa kohtaan jolloin viereen avautuu uusi pudotuvalikko, josta voit valita ohjelman, jolla avata PDF:n. Itse käytän vain Adobe Acrobat -ohjelmaa tätä varten, joten ohjeetkin on tehty tätä ohjelmaa käyttäen.


Acrobat avaa tiedoston ja näyttää sen esikatselutilassa (vesileima yhä näkyvissä). Klikkaa tulostimen kuvaa ja seuraavanlainen ikkuna avautuu. Tarkista että ympyröidyt kohdat ovat oikein ja klikkaa Ominaisuudet-nappia.

 

Pika -asetukset välilehdestä katso että ympyröidyt kohdat on oikein.

 

Päävalikko -välilehti näyttää minulla tältä.


Sivun asetukset -välilehdestä tarkistan että Sivun asettelu on Normaali.


Sen jälkeen vain OK ja uudelleen OK ja avautuu esikatseluruutu, jossa vesileimaa ei pitäisi enää näkyä ja tän  jälkeen voi tulostaa arkin.


Toivottavasti tästä oli apua <3

Sitten itse tarrat...


Kahvikuppeja, Kahvitreffejä, Cheat meal-tarroja ja vesitrakkereita.
Polkadotbokseja, viikkotrakkereita ja checklist lippuja Lista bokseja, viikonloppubannereita ja date night -tarroja.Koulu- tai Työpäivä bokseja, päiväkotibokseja ja vapaa päivä lippuja.

Hyvää Äitienpäivää!


1 kommentti: