tiistai 14. kesäkuuta 2016

Minun Traveler's Notebook Setup


Plannermaailmassa on monia erilaisia plannereita ja kalentereita. Valikoima on laaja ja jokaiselle löytyy varmasti jotain. Ajastolta löytyy monipuolinen valikoima monelle suomalaiselle tuttuja kalentereita. Japanista rantautuvat Midorit ja Hobonichit. Amerikasta tulevat Erin Condren, The Happy Planner, Color Crush, Carpe Diem, Bullet Journaling sekä design planner Kate Spade. Täältä Euroopasta löytyvät Filofax, Kikki K ja Personal Planner. Tässä vain muutamia mainitaakseni suosituimmista merkeistä. Suomalaiset alan kauppiaat ovat heränneet jo tähän kasvavaan kysyntään ja monia Amerikkalaisia merkkejä saa Suomestakin ostettua.

Käyn blogissa läpi omaa planner repertuaariani ja miten sitä käytän.
 
Ensimmäisenä ajattelin esitellä teille minun Traveler's Notebookin. Tämä on Chic Sparrown mr. darcy deluxe mallinen TN joka on käsintehty Amerikkalaisesta nahasta. Deluxe mallissa on edessä korttitaskuja ja takana viistotasku jota kutsutaan Amerikassa secreterial pocketiksi. Pinta on kiiltävää nahkaa joka on herkkä naarmuuntumaan, mutta mielestäni naarmut ja ajan patina vain lisäävät tämän komeuden charmia.

  Avattuani Traveler's Notebookini ensimmäisenä minua tervehtii itse tekemäni dashboard (suora suomennos; kojelauta, itse sanoisin ensiaukeama). Nimesin TN:ni mr. Holmesiksi Sherlockin mukaan ja halusin tuoda nimen esille ensiaukeamalla.


 

 

Dashboardini sivulla on erilaisia post it-lappuja joilla merkkaan "lennossa" tulevia menoja. Ensiaukeaman sisällä on tavallisesta ruudullisesta paperista itse tekemäni vihko vuoden 2016 viikkonäkymiä varten. En osannut päättää minkälainen aukeama tarpeitani palvelisi parhaiten ja halusin kokeilla eri vaihtoehtoja joten päätin tehdä viikkoaukeamat itse. Viikkoaukeamamalleja on 3 joita muutan aina hieman sen mukaan miten koen niiden toimivan parhaiten.Tällä hetkellä mielestäni toimivin viikkoaukeama on tämä, josta löytyy päivät maanantaista perjaintaihin yhdellä sivulla horisontaalisesti sekä lauantai ja sunnuntai muistiinpanotilan kanssa toisella sivulla. Tämän tyyppiset vaihtoehdot on suosituimpia malleja Etsyn valikoimassa.Toinen mielenkiintoinen vaihtoehto on tämä alla oleva.Tätä viikkoaukeamaa esiintyy myös jonkin verran planner-ryhmissä Facebookissa. Kirjoitustilaa on reilusti ja muistiinpanoillekkin on oma pieni "lokeronsa".


 


Viimeisenä tämä itselleni hyvin tuttu ja perinteinen vertikaalinen viikkoaukeama joka on yllättävän harvinainen tuolla lännessä. Viikonpäiväkolumnit ovat kapeita ja kirjotustilaa on vähän mutta päivän aikatauluttaminen on helpompaa kuin muissa vaihtoehdoissa. Muistiinpanoille on myös oma sarakkeensa.


 


Seuraava vihko sisältää vuosien 2016-2017 kuukausinäkymät.


 


Tämä päiväämätön kuukausinäkymä on ostettu Etsystä Growing up Goddess nimiseltä myyjältä downloadina jonka olen itse tulostanut ja leikannut oikeaan kokoon.


 


Alla olevan vihon tein kokeiluksi syksyllä alkavaa koulua varten. Tämän myötä on helpompi seurata koulupäiviä ja aikatauluttaa aikaa lukemista ja koulutöitä varten.


 


Tämä vihko sisältää päivänäkymän per sivu.


 


 Käytän tätä päivänäkymää vain silloin kun on useampi meno päivässä ja menojen tarkka suunnittelu on tarpeen. Tämä on myös ostettu Etsystä Growing up Goddess nimiseltä myyjältä downloadina.

 

 


 Tämä vihko sisältää tavallista ruudullista paperia muistiinpanoja varten. Kirjotan sinne ideoita, kauppalistaa, osotteita, puhelinnumeroita, kaikkea mahdollista jonka vuoksi sitä kutsutaankin Amerikkalaisissa planner-ryhmissä "brain dump" -notebookiksi.


 


 Tämän taskukansion olen itse tehnyt Youtubesta löytämäni opetusvideon mukaan (hakusanat: 4 pocket midori folder). Säilytän siellä tarroja, washiarkkeja, kuitteja, tärkeitä papereita ym.


 


Muovitasku kansio on ostettu Etsystä (englannin kielinen nimi zipper pouch). Säilytän siinä myös tarroja, tarra-arkille leimaamiani kuvia, pieniä post it-lappuja ym.


 


 

 

 Tällä hetkellä minulla on aktiivi käytössä kaikki plannerini mutta tämä mr. Holmesin on minulla aina mukana minne ikinä menenkin. Sinne mahtuu kätevästi taskuihin ajokortti, pankkikortti ja muu tarpeellinen esimerkiksi kauppareissulle.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti