lauantai 11. kesäkuuta 2016

Planner maailman kaninkolo


Reilu vuosi sitten eksyin Youtubessa katselemaan Plan With Me-videota (video jossa suunnitellaan viikkoaukeama kalenteriin) ja se oli kiehtovaa. Kaikki ne söpöt tarrat yhdistettynä upeisiin washeihin ja ennen kaikkea se järjestelmällisyys teki vaikutuksen.
Olin pitkään valittanut kuinka milloin olin sovitusta tapaamisesta myöhässä tai jopa päivän etuajassa. Yritin tulla toimeen kännykän kalenterin kanssa mutta totuus on että joissain asioissa nykytekniikka ei vain voita vanhaa tapaa. Ei mennyt aikaakaan kun monen viikon tarkan tutkiskelun jälkeen plannerikseni valikoitui Amerikkalainen plannereiden "Ferrari", Erin Condrenin Lifeplanner.


Amerikkalaisissa Facebook-ryhmissä oli meneillään #go gold for childhood cancer-kampanja kun oma ECLP:ni kotiutui joten ensimmäinen viikkoaukeama määräytyi luonnostaan teeman mukaan joka on lähellä sydäntäni.


Ajan myötä tietotaito karttui ja erilaiset ajankäytön hallinnan muodot avautuivat ja kiinnostukseni Traveler's Notebookeja kohtaan nousi. Traveler's Notebook Midori on alunperin Japanista ja kaikkia muun merkkisiä TN:iä kutsutaan pääsääntöisesti Fauxdoreiksi (faux = feikki). TN:ssä on useampi vihko eri tarkoituksiin kuminauhan avulla kiinnitettynä. Minun makuani hiveli Chic Sparrown (Omistajan Jenin mukaan nimetty Jendori) mr. Darcy jonka mieheni tilasi minulle syntymäpäivälahjaksi. TN:n muunneltavuus ja mahdollisuudet tehdä mahdollisimman paljon itse vihoista, paperitaskuihin jne houkuttelivat.


Viikko 5 itse tehdyssäni Notebookissa jossa on koko vuoden viikkonäkymät.


Pitkän aikaa seikkailin yksinäni pääsääntöisesti Amerikkalaisissa planner aiheisissa Facebook-ryhmissä kunnes 3 kk sitten joku linkkasi Planner Lovers Finland nimisen ryhmän Brittiläisessä Erin Condren ryhmässä. Suomen ensimmäinen planner-ryhmä, ryhmä jota olin hartaasti toivonut mutta en osannut etsiä. Vihdoin löysin kaltaisiani joiden kanssa jakaa tätä intohimoa joiden kanssa keskustella asiasta ja sen vierestä, jakaa vinkkejä, niksejä tai miksi ei vaikkapa ihan tavata vaikka kalenterituunauksen merkeissä. Suomen planner yhteisö kasvaa huimaa vauhtia ja Planner Lovers Finland ryhmässä olemme kuin iso perhe ympäri Suomea.


Uusin lisäys planner perheeseeni on Papersourcen planner joka oli lahja Christy Tomlinsonilta. (Planner Society Kitin luoja) 
Amerikkalaisissa ryhmissä on sanonta "planner friends make the best friends" (planner ystävät ovat parhaita ystäviä) ja voin sanoa että olemassaolevien ystävien lisäksi ystäväpiirini on kasvanut mittaamattomasti ja voin sanoa minulla olevan ystäviä ympäri maailmaa.


Tuntuuko että Kalenterituunaus kärpänen puraisi vai oletko jo tottunut tuunaaja tai sitten haluat vain nähdä lisää mielenkiintoisia ja inspiroivia kuvia niin suosittelen lämpimästi liittymään Facebookissa Planner Lover Finland ryhmään.
(linkki löytyy sivupalkista)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti